finance,

Tři fotografové ČTK vystavují v ostravské Galerii Feika

Sal Sal Follow Apr 16, 2023 · 1 min read
Tři fotografové ČTK vystavují v ostravské Galerii Feika
Share this

Instalace výstavy, na které se mimo jiné prezentují i tři fotografové ČTK, ostravských fotoreportérů ze skupiny Ostrava Press Photo, 5. února 2024, Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB-TUO, Galerie Feika, Ostrava. Vernisáž se uskuteční v pondělí 5. února 2024 v 17:00 hodin a výstava potrvá do konce března 2024. CTK/Ožana Jaroslav

Ostrava - Sedm ostravských fotoreportérů vystavuje ode dneška v ostravské Galerii Feika. Mezi autory jsou také tři fotoreportéři, kteří fotí pro ostravskou redakci ČTK - Jaroslav Ožana, Petr Sznapka a Vladimír Pryček. Vystavující jsou sdružení v projektu Ostrava Press Photo. Vznikl jako platforma pro reportážní, dokumentární a sportovní fotografy v Moravskoslezském kraji, kteří publikují svou tvorbu v tištěných i on-line mediích. ČTK to dnes řekl další vystavující Lukáš Kaboň.

Stejně jako ostatní autoři také Ožana má v souboru fotografií zastoupeny tři snímky, které pokrývají témata, jež pro ČTK zachycuje nejčastěji. “Ze zpravodajství je to fotografie Petra Pavla v době předvolební kampaně před prezidentskými volbami. Ze sportu je to tenisový snímek Petry Kvitové a z kultury dvojportrét herečky Ivy Janžurové a režiséra Miroslava Krobota,” řekl ČTK Ožana.

Kaboň letos bodoval v soutěži Czech Press Photo. Získal například druhou cenu v kategorii reportáž. Porotu oslovil snímky z pohřbu ukrajinského vojáka. “Fotografie jsme pořídil během pobytu v Kyjevě. K vidění budou i na výstavě, kterou jsme dnes zahájili,” uvedl.

V galerii jsou k vidění dvě desítky fotografií. Každý z autorů, mezi nimiž je také Adolf Horsinka, Alexandr Satinský a Jiří Zerzoň, má vystavené tři. Většina z nich byla publikována. “Většinou jde o reportážní fotografie. Jeden z nás vystavuje portréty,” uvedl Kaboň. Dodal, že výstava v budově Fakulty elektrotechniky a informatiky VŠB-TUO potrvá do konce března.

Join Newsletter
Get the latest news right in your inbox. We never spam!
Sal
Written by Sal Follow
Hi, I am Sal, the author of Gatekeepernews, the theme you're currently previewing. I hope you like it!